آیا استفاده از شامپو اثری بر قطع ریزش مو دارد؟

واقعیت این است که شامپوی ضد ریزش، شامپو ویتامینه و… وجود ندارد. بسیاری از ویتامین‌هایی که نام آن‌ها روی شامپوها نوشته می‌شود، اصولا به داخل مو نفوذ نمی‌کند؛ چون تار مو از نظر بیولوژیکی مرده است و این شامپوها ملکول‌های بزرگی دارند که جذب پوست سر نمی‌شوند؛ لذا یک شامپو نمی‌تواند به‌تنهایی موها را ضخیم یا تعداد آن‌ها را بیشتر کند. این تبلیغات جذاب فقط فریبنده‌اند و هیچ‌گونه مبنای علمی ندارند و استفاده از این ویتامین‌ها هیچ تاثیری روی موهای شما نخواهد داشت. هدف استفاده از شامپو، تمیزکردن سر است و فقط آلودگی‌ها را از سر و مو پاک می‌کند: درست مانند استفاده از یک شوینده صابونی برای پوست؛ البته با این تفاوت که مانند لایه‌ای روی ساقه مو را می‌پوشاند و باعث ترمیم آسیب‌های ظاهری آن می‌شودشامپوها زیاد نمی توانند در جلوگیری از ریزش مو موثر باشند اگر چه موادی که در شامپوها به کار می روند، می توانند مفید باشند ولی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند.

دکتر معصومی متخصص پوست و مو گفت:در شامپوها معمولا مواد آنیونی و کاتیونی را طوری ترکیب می کنند که میزان چربی زدایی آنها فرق کند و برای انواع موهای خشک و معمولی استفاده شود.

آنچه به رشد موها کمک می‌کند، تغذیه خوب، استراحت و زندگی بدون استرس است. به‌طور کل دو نوع ریزش موی شایع وجود دارد: یکی از آن‌ها ریزش موی ارثی هورمونی است که به‌هیچ‌عنوان از طریق شامپو کنترل‌شدنی نیست و در نوع دیگر که اصطلاحا تلوژن افلوویوم نام دارد، ریزش مو به‌دلیل استرس‌های مختلف مثل شوک عصبی، تصادف، عمل جراحی، زایمان، رژیم غذایی، بیماری‌های مختلف مثل کم‌خونی و تیروئید و مصرف برخی داروها ایجاد می‌شود. درمان این قبیل ریزش مو برطرف‌کردن زمینه مربوط و حمایت مو جهت برگرداندن سیکل طبیعی مو از طریق داروهای تقویتی است که در این نوع ریزش مو شامپوهای درمانی تجویزشده توسط پزشک می‌تواند به‌طور جزئی کمک‌کننده باشد

همچنین بخوانید:   با این روشها از ایجاد موخره در موهای تان جلوگیری کنید

یک متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه افرادی که موهای چرب دارند، می توانند هر روز موهایشان را بشویند؛ توصیه کرد:این افراد باید تنها یک دست شامپو بزنند چون شامپو زدن مکرر به موها سبب می شود، موهای مرده ای که روی سر هستند زودتر از موعد مقرر بریزند. در صورتی که این موها می توانند تا ۳ ماه روی سر باقی بمانند و سپس ریخته شوند. در هر صورت این افراد باید سعی کنند از شامپوهای مخصوص موهای چرب استفاده کنند تا چربی کف سرشان بهتر پاک شود.

وی در خصوص اینکه باید هرازگاهی افراد نوع شامپوهایشان را تغییر دهند؛ تصریح کرد:فرد باید ببیند چه نوع شامپویی با موهایش سازگار است، اگر شامپویی تمام انتظارات یک فرد را برآورده کند، دچار شوره سر نشود و موهایشان را خوش حالت نگه دارد، دیگر نیازی به تعویض شامپو نیست، مگر اینکه فردی به دلخواه بخواهد شامپویش را عوض کند.

دکتر معصومی تاکید کرد:به طور کلی عقیده بر این است که شامپوها زیاد نمی توانند در جلوگیری از ریزش مو موثر باشند اگر چه موادی که در شامپوها به کار می روند، می توانند مفید باشند ولی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و برای جلب توجه مشتریان از آنها استفاده می شود. مانند شامپوهای حاوی سیر و نعنا که بسیار کم اثر هستند.

این مطلب دارد بدون نظر

یک نظر بدهید