۵ باور غلط در ایمپلنت دندان

اگر شما هم به دلیل از دست دادن دندان خود به فکر ایمپلنت دندان افتاده‌اید اما به دلیل شایعات و باورهای غلطی که در مورد ایمپلنت دندان بیان شده است از انجام این کار منصرف شده‌اید، در این مقاله با ما همراه باشید. ایمپلنت دندان یکی از روش‌های رایج و کاربردی برای افرادی است که در اثر حادثه، ضربه یا پوسیدگی دندان و یا هر دلیل دیگری دندان خود را از دست داده‌اند. ایمپلنت دندان روشی است که در آن بعد از بی‌حسی قسمت موردنظر برشی بر روی سطح لثه ایجاد شده و پایه‌ای معمولاً از جنس تیتانیوم در فک قرار داده می‌شود و سپس روکشی مانند دندان‌های طبیعی بر روی آن قرار داده می‌شود. با ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه ظاهر دندان شما مثل دندان طبیعی می‌شود، مشکلی برای خوردن خوراکی و غذاهای مختلف نیز نخواهید داشت. اما قبل از انجام ایمپلنت بهتر است که با باورهای غلطی که در رابطه با آن وجود دارد آشنا شوید و با دانش و آگاهی کافی این کار را انجام دهید.

۵ باور غلط در مورد ایمپلنت دندان

در صورتی که قصد دارید ایمپلنت را جایگزین دندان از دست رفته خود کنید اما نگرانی‌هایی از این بابت دارید، بهتر است که تمام این نگرانی‌ها را کنار بگذارید. زیرا شایعات و باورهای غلط زیادی در مورد ایمپلنت دندان وجود دارد که سبب به وجود آمدن دید بد نسبت به این روش درمانی شده است. اما با افزایش اطلاعات خود در این زمینه می‌توانید با خیالی راحت دندان خود را ایمپلنت کنید. در ادامه نیز ۵ باور رایج و غلط در مورد ایمپلنت دندان بیان شده است.

۱. باور غلط عوارض زیاد ایمپلنت دندان

یکی از باورهای غلطی که در مورد ایمپلنت دندان وجود دارد این است که ایمپلنت می‌تواند باعث مشکلاتی مانند سردردهای تنشی و میگرن شود. مدت زیادی است که ایمپلنت‌های دندان مورد استفاده قرار گرفته‌اند و یکی از روش‌های درمانی محبوب ایمپلنت است و مدرک و شواهدی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. گزارش خاصی درمورد افرادی که ایمپلنت انجام داده‌اند و دچار سردرد و میگرن شده‌اند نیز وجود ندارد. ممکن است که سردرد بعد از ایمپلنت در اثر فشار و استرس باشد اما موقتی خواهد بود. تنها عوارضی که ایمپلنت می‌تواند داشته باشد خطراتی مانند عفونت یا آسیب عصبی موقت است. البته درصورت بالا بودن تخصص و مهارت دندانپزشک و استفاده از قیمت آمالگاماتور دندانپزشکی برای برای آماده سازی موادی که برای پر کردن و یا ترمیم دندان های پوسیده و تخریب شده ساخته شده و همچنین مراقبت‌های صحیح بعد از ایمپلنت نیز خبری از عفونت نخواهد بود.

۲. باور غلط فلزی و مادام العمر بودن ایمپلنت دندان

به دلیل درصد بالای موفقیت ایمپلنت‌های دندانی این روش یکی از مورد اعتمادترین جایگزین برای دندان از دست رفته است. دلیل موفقیت بالای ایمپلنت دندانی، استفاده از مواد با دوام مانند تیتانیوم و سرامیک است، با این وجود استفاده از این متریال نیز ایمپلنت را به درمانی مادام العمر تبدیل نمی‌کند. زیرا این متریال‌ها نیز در اثر عوامل مختلفی مانند ضربه شدید، سایش و غیره دچار آسیب می‌شوند، بنابراین نباید از ایمپلنت انتظار کارایی دائمی را داشت. اما با مراقبت و رعایت نکات بهداشتی می‌توان عمر ایمپلنت دندانی را افزایش داد و از آسیب و خرابی آن جلوگیری نمود. درصورتی که از برند معتبر ایمپلنت استفاده شود، دندانپزشک تخصص و مهارت لازم را داشته باشد و مراقبت صحیحی از دندان ایمپلنت شده صورت گیرد و بهداشت دهان و دندان رعایت شود، می‌توان شاهد عمر طولانی ایمپلنت بود.

۳. باور غلط اهمیت بیشتر برند ایمپلنت نسبت به تخصص دندانپزشک

باور غلط دیگری که در مورد ایمپلنت دندانی وجود دارد این است که اهمیت برند ایمپلنت از میزان تخصص و مهارت دندانپزشک مهم‌تر است. ایمپلنت ‌های دندانی برندهای مختلفی دارند که با توجه به برند آن‌ها کیفیتی که دارند نیز متفاوت است و ایمپلنت‌های باکیفیت، دوام و عمر بیشتری خواهد داشت. اما این مسئله به این معنی نیست که برند ایمپلنت از تخصص دندانپزشک اهمیت بیشتری داشته باشد. در واقع هرچقدر هم که برند ایمپلنت شما بهترین و با کیفیت‌ترین باشد اما مواردی مانند جایگذاری دندان و طراحی قالب و سایر اقداماتی که ارتباط مستقیمی با مهارت و متخصص دندانپزشک دارند به خوبی صورت نگیرد، نمی‌توانید انتظار عملکرد و عمر طولانی از ایمپلنت داشته باشید. همچنین در صورتی که ایمپلنت دندانی به درستی صورت نگیرد عوارض بدی به همراه خواهد داشت.

۴. باور غلط گران بودن ایمپلنت دندانی

شاید در وهله اول فکر کنید که ایمپلنت دندان خیلی گران است و این باور غلط بین افراد زیادی وجود دارد، اما اگر واقع بینانه بخواهید نگاه کنید هزینه‌ای که بابت ایمپلنت دندان پرداخت می‌کنید، منصفانه است. برای مثال بریج‌های دندانی هزینه کمتری دارند اما به دلیل نیاز به تعویض منظم، می‌توانید پی ببرید که هزینه آن‌ها بالا است و در واقع با گذشت زمان بریج‌ها گران‌تر از ایمپلنت خواهند شد. البته هزینه ایمپلنت دندان نیز با توجه به عوامل مختلف مشخص می‌شود. برای مثال در صورت بالا بودن قیمت دستگاه رادیوگرافی و سایر تجهیزات اولیه و همچنین استفاده از با کیفیت‌ترین برند ایمپلنت، هزینه آن نیز افزایش پیدا می‌کند. اما در صورتی که ایمپلنت دندان توسط دندانپزشکی ماهر و متخصص صورت گیرد و از برندی معتبر استفاده شود و همچنین مراقبت‌های لازم انجام شود، شما تا سالیان طولانی می‌توانید بدون هیچ هزینه اضافی از دندان ایمپلنت شده استفاده کنید و با نگاه کردن با این دید به ایمپلنت دندانی، می‌توان متوجه مناسب بودن هزینه آن شد.

۵. باور غلط کشیدن دندان خراب و انجام ایمپلنت

باور غلط دیگری که در مورد ایمپلنت دندانی وجود دارد این است که دندان‌های خراب را باید کشید و به جای آن‌ها ایمپلنت انجام داد. بهتر است بدانید که ایمپلنت دندان هر چقدر هم که از برندی معتبر و با کیفیت باشد و توسط بهترین دندانپزشک انجام شود، باز هم نمی‌تواند جای دندان طبیعی را بگیرد. بنابراین بهتر است که از این مسئله ساده نگذرید و در صورت خراب بودن دندان، ابتدا سایر روش‌های درمانی را امتحان کنید. بیشتر از ۹۰ درصد دندان‌های خراب قابل ترمیم هستند و همه دندان‌هایی که خراب شده‌اند نیاز به ایمپلنت و کشیده شدن ندارند. دندانی که خراب و آسیب دیده شده است باید ابتدا توسط دندانپزشک معاینه و بررسی شود و در صورتی که چاره‌ای جز کشیدن دندان خراب وجود نداشته باشد به فکر ایمپلنت دندان افتاد. نکته دیگری که باید به آن توجه شود این است که ایمپلنت دندان برای هر دندانی از فک قابل انجام نیست و دندانپزشک باید این موضوع را از جوانب مختلف بررسی کند.

نتیجه‌گیری

درصورتی که دندانی به صورت کامل خراب شود یا کنده شود، می‌توان با استفاده از ایمپلنت جایگزین مناسبی برای آن انجام داد. ایمپلنت دندانی روشی محبوب و مناسب است که ظاهری مانند دندان طبیعی دارد و درصورت رعایت برخی از نکات، تا مدت‌های طولانی بدون مشکل باقی خواهد ماند.

اما باورهای غلطی درمورد ایمپلنت دندانی وجود دارد که سبب شده است افراد زیادی از انجام ایمپلنت منصرف شوند. در واقع دلیل و مدرک معتبری برای اثبات باورهای غلط ایمپلنت دندان وجود ندارد. برای مثال برخی از باورهای غلطی که در رابطه با ایمپلنت دندان وجود دارد عبارتنداز، باور غلط عوارض زیاد ایمپلنت دندان، باور غلط فلزی و مادام العمر بودن ایمپلنت دندان، باور غلط اهمیت بیشتر برند ایمپلنت نسبت به تخصص دندانپزشک، باور غلط گران بودن ایمپلنت دندانی و باور غلط کشیدن دندان خراب و انجام ایمپلنت که ما در این مقاله به بررسی این ۵ باور غلط درمورد ایمپلنت دندان پرداختیم.

این مطلب دارد بدون نظر

یک نظر بدهید