خواص انگور برای سلامت بدن چیست؟
- فرهان مهربان
- مرداد 08, 1399
- دایرة المعارف پزشکی
- بدون نظر
در ادامه ی این مطلب با ما همراه باشید تا در خصوص خواص بی نظیر میوه ی انگور برای سلامت بدن برای شما از زببان یک کارشناس تغذیه بگوییم. چرا باید انگور بخوریم؟
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، فاطمه شفیعی با اشاره به خواص شگفت انگیز انگور برای سلامتی، بیان کرد: این میوه یکی از بهترین منابع طبیعی «گلوکز» و «فروکتوز» است.
وی افزود: انگور، علاوه بر قندها، دارای «اسید تارتاریک»، «اسید مالیک» و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم و آهن، حاوی ویتامینهایی مانند A، B ۱، B ۲، B ۶ و C است.
شفیعی اظهار کرد: از جمله مهمترین ترکیبات موجود در انگور که از نظر علمی شواهد اثبات شدهای مبنی بر مفید بودن آنها وجود دارد شامل آنتوسیانین ها، کاتچین ها، رزوراترول، اسید فنولیک و پروسیانیدینها است که این ترکیبات در قسمتهای مختلف انگور وجود دارد.
فاطمه شفیعی با بیان اینکه «رزوراترول» در انگور قرمز خواص ضدسرطانی و ضدالتهابی دارد، بیان کرد: این ترکیبات به علت پیوند خاصی که با DNA برقرار میکند و با اثر مهاری بر روی بعضی از بدخیمی ها، نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطانهای مختلف به ویژه سرطان پوست دارد.
وی بیان کرد: از سویی دیگر طبق تحقیقات، رزوراترول موجود در انگور باعث کاهش پلاکتهای موجود در بافت مغز بیماران دچار آلزایمر شده و نقایص نورونی وابسته به سن مثل زوال عقلی را کاهش میدهد.
فاطمه شفیعی افزود: مطالعات نشان میدهد که انگور به دلیل اینکه منبع سرشار از آنتی اکسیدانها است، میتواند در خنثی کردن بسیاری از اکسیدانهایی که در نتیجه تابش اشعه فرابنفش بر بدن ایجاد میشود نقش بسزایی داشته باشد و از این طریق از بروز سرطان پوست بویژه در افرادی که بیشتر در معرض آفتاب هستند، پیشگیری کند.
فاطمه شفیعی ادامه داد: مطالعات نشان میدهد انگور بویژه انگور قرمز به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای فراوان میتواند اثرات مفیدی بر روی بیماران مبتلا به «هیپرلپیدمی» و اختلال عروقی داشته باشد.
وی بیان کرد: مطالعات نشان داده که دریافت عصاره انگور قرمز که سرشار از پلی فنولها است طی ۶ ماه سبب افزایش LDL، TG و کاهش HDL شده و سطح مارکرهای التهابی را کاهش میدهد.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: همچنین انگور قرمز به دلیل داشتن آنتی اکسیدانها میتواند از اکسیداسیون LDL در خون که اثر بسزایی در پیشرفت بیماری قلبی عروقی دارد، جلوگیری کند.
او با بیان اینکه شواهد نشان میدهد که انگور تاثیر چشمگیری در پیشگیری از فشار خون دارد، تصریح کرد: این میوه همچنین میتواند موجب افزایش تولید «سرتونین»، «نورآدرنالین» و «دوپامین» در مغز شود و از بروز افسردگی جلوگیری کند.
فاطمه شفیعی با بیان اینکه مطالعات نشان میدهد که ویتامین C و B ۶ در تبدیل اسیدآمینه «تریپتوفان» به «سروتونین» ضروری هستند، گفت: انگور یکی از منابع سرشار از این دو ویتامین است و از این طریق نیز سبب افزایش سروتونین و کاهش بروز افسردگی میشود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: مواد موجود در انگور با محافظت بدن در برابر تخریبهای اکسیداتیو، از ابتلا به بیماریهای سیستم عصبی، چون پارکینسون جلوگیری میکند.
در پایان شفیعی افزود: بنابراین بر اساس مطالعات مختلف میتوان گفت که انگور مجموعهای از ترکیبات مفید، همراه با اثرات مفید بر سلامت انسان است.
این مطلب دارد بدون نظر