کرونا از طریق نان هم منتقل می شود؟

یکی از راه های انتقال غیر محسوس ویروس کرونا نان ها هستند. برای جلوگیری از شیوع این ویروس و انتقال آن به وسیله ی نان ها در ادامه نکاتی را مطالعه خواهید کرد.

جلال الدین میرزای رزاز، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، اعلام کرد: یکی از راه های انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل، نان های سنتی هستند.

میرزای رزاز، ادامه داد: نان در کشور به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می شود. نان های صنعتی یا نان های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می گردد که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری درمورد تهیه مواد اولیه و افزودنی هایی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و …، برخوردارند.

وی با تاکید شرایط بهداشتی تهیه نان های صنعتی یا همان نان های حجیم، گفت: پس از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.

میرزای رزاز، در ارتباط با نان های سنتی، اظهار داشت: نان های سنتی، در این روزها که با بحران کرونا مواجه هستیم، می توانند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.

وی، همچنین بیان کرد: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا است اما در خصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها آغاز می شود.

همچنین بخوانید:   شرکت دیگری امیدوار به تولید واکسن کرونا شد!

ایشان در خصوص انتقال این ویروس با نان های سنتی بیان کرد: اگر نان آلوده گردد، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.

وی همچنین اظهار کرد: در صورت وجود افراد شاغل در نانوایی ها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذی ربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنیم، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوایی ها وجود دارد، پرهیز کنیم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، در مورد شیوه ی مصرف نان در منزل، تصریح کرد: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

میرزای رزازر در خصوص حرارت دادن به نان ها قبل از مصرف، بیان کرد: این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می گردد.

همچنین بخوانید:   درمان کمردرد با ورزش

ایشان در پایان افزودند با توجه به خطر انتقال ویروس کرونا از راه نان های سنتی، از عموم شهروندان خواست نکات ایمنی و بهداشتی را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.

این مطلب دارد بدون نظر

یک نظر بدهید