محصول آرایشی که برای از بین بردن پوست مرده استفاده میشود‎

پوست انسان ها تاثیر بسیار زیادی در زیبا دیده شدن آنها دارد. به همین دلیل مراقبت و محافظت از سلامتی پوست یکی از کارهای ضروری است که باید توسط تمامی افراد، هم زن و هم مرد صورت گیرد. اگر از پوست به خوبی محافظت شود، روند پیری و چین و چروک پوست با تاخیر بسیار زیادی بروز خواهد کرد.

یکی از موضوعاتی که در زمینه محافظت از پوست وجود دارد، از بین بردن پوست مرده است. با از بین بردن پوست مرده، منافظ پوست باز می شود و به اصطلاح پوست نفس می کشد و همین امر درخشندگی بیشتر پوست را به همراه خواهد داشت.

خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی محصولات آرایشی و مراقبتی از پوست طراحی و ساخته شده اند که می توانند این پوست مرده را از بین ببرند و شادابی و نشاط را به پوست بازگردانند. البته ناگفته نماند که این پوست مرده در هر قسمتی از بدن از صورت تا کف پا، ممکن است وجود داشته باشد. با ما همراه باشید تا با محصولات مراقبتی پوست که پوست مرده را از بین می برند، بیشتر آشنا شوید.

 

سلول های مرده پوستی چه هستند؟

سلول های مرده پوستی در حقیقت لایه اول پوست هستند که در تماس با محصط خارجی هستند و به همین دلیل بر روی زیبایی می توانند بسیار تاثیر گذار باشند.

سلول های مرده پوستی به طور طبیعی هر ۳۰ روز تقریبا خود را بازسازی می کنند. این روند زمانی اتفاق می افتد که لایه خارجی پوست یا اپیدرم بازسازی سلولهای مرده پوست را جایگزین لایه جدید کند. علائم سلول های مرده پوستی این است که پوست خشک و پوسته پوسته، خارش، ضخیم و زبر، کدر و دارای جوش و آکنه می شود. کل بدن پر از سلول های مرده پوستی است و اگر از روش های بازسازی سلولهای مرده پوست برای لایه های پوست سر یا صورت و … استفاده نکنیم در واقع دست به دامن مشکلات زده ایم. از بین بردن لایه های شاخی پوست کار راحتی است به شرطی که بدانید دقیقا چه کاری باید انجام دهید. در ادامه درمان سلول های مرده پوست را به طور کامل به شما توضیح خواهیم داد. لایه برداری پوست مرده می تواند یکی از لذت بخش ترین روتین زیبایی باشد که هر فرد می تواند انجام دهد زیرا پوست دوباره زنده می شود.

همچنین بخوانید:   روغن فندق دنیایی از فواید برای زیبایی!

سلول های مرده پوستی چگونه شکل می گیرند؟

از آنجایی که سلول های مرده پوست قدیمی هر روز به طور طبیعی جایگزین و از بین میروند، چند فاکتور مهم وجود دارد که می تواند باعث ایجاد سلول های مرده پوست شوند که باید برای پیشگیری تا حد امکان از آنها مطلع بود تا از مشکلات بیشتر جلوگیری کرد.

  1. سن هر چه افزایش می یابد، روند بازسازی پوست کند می شود. سلول های مرده پوستی با همان سرعت کاهش می یابند که در نتیجه، پوست خشک تر و سلول های مرده پوست تجمع پیدا می کنند.
  2. عدم لایه برداری صحیح، چربی اضافی پوست یا بقایای آرایش می تواند برای حذف سلول های قدیمی پوست و ایجاد سلول های جدید مشکلاتی ایجاد کند. لایه برداری پوست از طریق مختلف می تواند یک روش عالی برای حذف سلول های مرده پوستی باشد. به دنبال فرمول هایی با ترکیباتی مانند گلیکولیک یا اسید لاکتیک باشید که برای روشن تر شدن پوست بسیار مفید هستند.
  3. استفاده از مرطوب کننده نامناسب پوست بعد از لایه برداری و پاکسازی نه تنها به پوست کمکی نمی کند بلکه باعث ایجاد سلول های مرده پوستی می شود. به دنبال مرطوب کننده هایی باشید که متناسب با نوع پوست شما باشند و در بهتر شدن آن سهیم باشند.
  4. تغییرات آب و هوای خشک و دمای سرد و فاقد رطوبت می توانند علل دیگر ایجاد سلول های مرده پوستی باشد. آب و هوا منجر به از دست دادن آب بدن می شود که می تواند سلول های مرده پوستی را در یک نقطه قفل و باعث تجمع آنها شود.
  5. قرار گرفتن در معرض آفتاب می تواند رطوبت پوست شما را کم کند و برای سالم ماندن پوست آبرسان و ضد آفتاب را نباید فراموش نکنید.

چطور می‌توانید پوست صورت‌تان را لایه برداری و پاکسازی کنید؟

اگر قصد لایه‌ برداری و پاکسازی پوست صورت‌تان را دارید، مواردی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید:

  • برای پوست لطیف از روش‌های ملایم استفاده کنید.
  • از لایه‌ برداری پوست لطیف و حساس اطراف چشم و روی لب‌ها پرهیز کنید.
  • قبل از انجام فرآیند لایه برداری، اطمینان حاصل کنید که صورت شما کاملاً تمیز است.
  • پوست را می‌توانید هم به صورت فیزیکی و هم شیمیایی لایه برداری کنید.

لایه برداری فیزیکی

لایه برداری فیزیکی، شامل استفاده از ابزار یا اسکراب برای پاکسازی سلول‌های مرده پوست از روی صورت است.

همچنین بخوانید:   قارچ‌های پوستی؛ علل، علائم و درمان آن

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی روشی است که در آن، از یک اسید ملایم با هدف حل کردن سلول‌های مرده پوست استفاده می‌شود. بسیاری از محصولاتی که برای استفاده به منظور لایه برداری پوست صورت روانه بازار می‌شوند، حاوی مقادیر پایینی از لایه بردارهای شیمیایی هستند، به همین دلیل افراد می‌توانند این قبیل محصولات را بدون بروز هیچگونه خطری استفاده کنند.

لایه بردارهای شیمیایی ممکن است برای افرادی که پوست‌های حساس یا خشک دارند، مناسب نباشد، چرا که اینگونه محصولات می‌توانند سبب خشکی یا تحریک پوست‌های حساس و خشک شوند.

در پیشگیری از تحریکات پوستی و برای استفاده از هر نوع لایه بردار شیمیایی، افزایش میزان مصرف به تدریج می‌تواند کمک کننده باشد.

لازم به ذکر است که در ابتدای امر نباید از لایه بردارهای شیمیایی بیش از یک بار در هفته استفاده کرد. پزشک متخصص پوست می‌تواند در نحوه استفاده و انتخاب محصول مناسب شما را راهنمایی کند.

در ادامه انواع رایج لایه بردارهای شیمیایی را با هم بررسی می‌کنیم:

  • آلفا هیدروکسی اسید (AHA)
  •  بتاهیدروکسی اسید (BHA)
  •  رتینول

لازم به ذکر است که به طور همزمان نباید از AHA، BHA و رتینول استفاده کرد، زیرا این کار می‌تواند  در زمان پاکسازی پوست صورت اثرات ناخوشایندی روی آن داشته باشد.

روش های لایه برداری

در ادامه فهرستی از انواع لایه بردارهایی را که ممکن است گزینه‌های مناسبی برای شما باشند، معرفی می‌کنیم:

لایه بردارهای فیزیکی

۱٫ حوله

استفاده از حوله حمام می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که پوست حساسی دارند و نمی‌توانند از هر نوع لایه برداری استفاده کنند. برای این منظور، یک حوله حمام معمولی را برداشته و آن را با آب گرم نم‌دار کنید، سپس به کمک آن پوست صورت خود را به صورت دورانی و آرام ماساژ دهید.

شستشوی پوست صورت قبل از لایه برداری نیز ممکن است مفید واقع شود، زیرا این کار باعث باز شدن منافذ پوست خواهد شد.

۲٫ اسفنج طبیعی

استفاده از اسفنج طبیعی به خوبی می‌تواند شما را از دست سلول‌های مرده پوست صورت خلاص کند.

برای لایه برداری با اسفنج طبیعی، اسفنج را خیس کرده و به خوبی آن را فشار دهید تا تنها اندکی مرطوب شود، سپس با استفاده از حرکات دایره‌ای شکل، فرآیند لایه برداری صورت را انجام دهید.

سعی کنید حین لایه برداری، فشار زیادی به پوست وارد نکنید، زیرا اعمال فشار بالا باعث تحریک پوست صورت خواهد شد. با وارد آوردن فشار کم، به آسانی می‌توانید سلول‌های مرده پوست را از بین ببرید، زیرا این سلول‌ها چندان محکم به سطح متصل نیستند و با کوچکترین فشاری جدا می‌شوند.

همچنین بخوانید:   3 راه ساده برای آماده سازی ماسک بابونه صورت در خانه

۳٫ اسکراب صورت

لایه برداری صورت با اسکراب، یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای خلاصی از سلول‌های مرده و پاکسازی پوست صورت است. البته در زمان استفاده مراقب باشید، چون این‌گونه محصولات بخاطر ترکیبات‌شان ممکن است سبب پارگی‌های ریز یا تحریک پوست شده و در مواردی به آسیب جدی منجر شوند.

از مصرف اسکراب‌هایی که حاوی ذرات محکم و غیرقابل حل، نظیر پوست هسته میوه‌ها هستند، خودداری کنید.

اسکراب‌هایی که در تولید آن از نمک یا شکر استفاده شده، به راحتی حل می‌شوند و در واقع به همین دلیل است که این نوع اسکراب‌ها، اثر ملایمی روی پوست دارند. با این وجود، باید با احتیاط آ‌ن‌ها را بکار ببرید و بیش از یک بار در هفته از آن‌ها استفاده نکنید. برای افرادی که دارای پوست حساس یا خشک هستند، استفاده از این‌ نوع اسکراب‌ها، مناسب نیست.

ممکن است مایل باشید به جای خرید اسکراب، از اسکراب خانگی استفاده کنید. برای این کار تنها به شکر یا جو دوسر نیاز دارید. فقط فراموش نکنید که این نوع اسکراب‌ها را تنها هفته‌ای یکبار استفاده کنید.

روش شیمیایی

۴٫ آلفاهیدروکسی اسیدها

نحوه عملکرد AHAs به این صورت است که لایه بالایی پوست را در خود حل کرده تا سلول‌های جدید پوست که در زیر آن قرار دارند، ظاهر شوند. از AHAs می‌توانید برای کوچک کردن منافذ پوست یا کاهش خطوط ریز چروک صورت استفاده کنید. رایج‌ترین نوع آلفا هیدروکسی اسیدها، گلیکولیک اسید است.

۵٫ بتاهیدروکسی اسیدها

بتاهیدروکسی اسیدها (BHAs) به درون منافذ پوست نفوذ کرده و باعث باز شدن آن‌ها می‌شوند. این ترکیبات برای پوست‌های چرب یا مختلط بسیار مناسب هستند. سالیسیلیک اسید رایج‌ترین نوع از BHAs بوده و متخصصین پوست نیز از آن برای درمان جوش صورت (آکنه) افراد استفاده می‌کنند.

۶٫ رتینول

رتینول نوعی ویتامین A است که برای سلامتی پوست بسیار حائز اهمیت است. این ماده همچنین یک لایه بردار شیمیایی قوی است که می‌توانید از آن برای درمان آکنه پوست صورت استفاده کنید. در برخی موارد رتینول باعث بروز التهاب می‌شود، بنابراین افرادی که مبتلا به اگزما، پسوریازیس و روزاسه هستند، نباید از آن استفاده کنند.

این مطلب دارد بدون نظر

یک نظر بدهید