کینوا، خاویار گیاهی را می شناسید؟
- رضا
- خرداد 04, 1400
- دایرة المعارف پزشکی
- بدون نظر
شاید نام دانه ی کینوا را اخیرا زیاد شنیده باشید. این دانه که شبه غلات نیز محسوب می شود، در میان مفیدترین خوراکی های گیاهی جهان جای گرفته است و دارای پروتئین فراوان و کلسیم است. کینوا گلوتن ندارد و از این رو مناسب افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند و درعین حال می خواهند غلات مفید مصرف کنند.
کینوا دستخوش هیچگونه دستکاری ژنتیکی نشده و به شکل طبیعی دارای این خواص می باشد و کاملا ارگانیک کاشته و کشت می شود. اگر می خواهید یک وعده ی کامل غلاتی داشته باشید. کینوا یک انتخاب سالم و مناسب است.
تاریخچه کینوا
کینوا با تاریخچه ای هزاران ساله در کشور آمریکای جنوبی کشت شده است. خواستگاه اصلی این گیاه نیز در آمریکای جنوبی می باشد و مادرغلات دنیا در این کشور شناخته می شود. کینوا در آمریکای جنوبی در میان پیشنیان مقدس شناخته می شد و استفاده از آن در انواع غذاها و دسر و پیش غذاها مرسوم بوده و هست.
گیاه کینوا آنقدر محبوب و پر خواص شناخته شده است که ناسا بر روی آن مطالعاتی انجام داده است تا این گیاه را در فضا کشت کند و به عنوان یک خوراکی فضایی مورد استفاده قرار دهد.
انواع کینوا را بشناسید:
کینوا دارای سه نوع مختلف است که در خواص آن ها تفاوت چندانی وجود ندارد.
کینوا قرمز(شکل خود را پس از پخت حفظ می کند و مناسب سالاد ها است)
کینوا سفید(نرم و مناسب برای مصرف با خورشت ها انواع خوراک ها)
کینوا سیاه(بافت شیرین و نسبتا نرم)
کینوا به تنهایی یا به همراه غلات و خوراکی ها و میوه ها مصرف می شود. هم می توان آن را بخار پز کرد و هم به شکل پخته شده مصرف می شود. کینوا را برخی جایگزین برنج می کنند و در سالاد ها و کنار غذاها و خورشت ها از آن مصرف می کنند. داشتن تمامی آمینو اسیدهای لازم بدن در کینوا سبب می شود تا این دانه ی شبه غلاتی جایگاه ویژه ای در رده ی خوراکی های گیاهی سالم برای خود داشته باشد.
فواید و خواص کینوا چیست؟
خواص کینوا بسیار زیاد است و در ادامه قصد داریم تا برخی از خواص شاخص این دانه ی مغذی را برای شما بیان کنیم:
- دارای ارزش غذایی بسیار بالا
- عدم وجود گلتون و پایین بودن شاخص گلیسین
- آهن و منیزیم بالا
- دارای فیبر بسیار بالا که سبب می شود تا زودتر حس سیری کنید
- دارای آنتی اکسیدان های مفید به مقادیر بالا
- و….
کینوا در بیماری های قلبی و عروقی، کاهش کلسترول، لاغری، قند خون، بهبود وضعیت گوارش و…. تاثیر مثبت دارد و به علت خواص مفیدی که دارد، سال ۲۰۱۳ به نام سال جهانی کینوا نام گذاری شد.
کلام آخر:
مصرف زیاد از هر چیزی می تواند عوارض و مضراتی را در پی داشته باشد و کینوا نیز از این موضوع مبرا نیست. پس در استفاده از این گیاه خوشمزه و پر فایده نیز حد نرمال را حفظ کنید.
پزشک روز: در این مطلب تلاش کردیم تا به شکل کلی، خواص و فواید گیاه کینوا را بیان کنیم و ورقی بر تاریخچه ی آن بزنیم. برای تهیه ی این گیاه می توانید به عطاری را مراجعه کنید. شما تا به حال مصرف دانه کینوا را امتحان کرده اید؟
این مطلب دارد بدون نظر