کالری زیتون سیاه چقدر است؟

زیتون سیاه جز دسته ی خوراکی های کم کالری است.

زیتون سیاه دارای ارزش تغذیه ایی بالایی می باشد. عمده دلیل خواص زیتون سیاه به خاطر روغن آن است. روغن زیتون سیاه بیشتر بوده و هر چقدر رنگ زیتون تیره تر باشد روغن آن بیشتر و مقوی تر است.

خواص زیتون برای پوست و مو

۱. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

۲. روشن کننده طبیعی پوست

مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.

علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.

۳ . ضد آفتاب طبیعی

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.

۴. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای مس، آهن و ویتامین E موجود در زیتون باعث افزایش گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی زیتون برای بدن

۵. نوزادان و کودکان

زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود.

زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

۶. جنین و زنان باردار

زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند.

ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می شوند و خطر ابتلا به بیماری در زنان باردار را کاهش می دهند.

ویتامین C موجود زیتون باعث بهبود رشد جنین و تشکیل کلاژن، رگ های خونی، تاندون ها و پوست جنین می شود.

نیاسین و پانتوتنیک اسید موجود در زیتون خطر ابتلا به افسردگی را در زنان باردار کاهش می دهند.

با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.

۷. معده و دستگاه گوارش

میوه زیتون حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت معده و زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.

۸. یبوست و اسهال

مصرف منظم زیتون به سلامت روده ها کمک کرده و با افزایش پروبیوتیک ها در روده برای پیشگیری و درمان اسهال مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در زیتون باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

همچنین بخوانید:   کالری شکلات صبحانه چقدر است؟

۹. کبد چرب

زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند، مصرف زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیاری های کبد از جمله کبد چرب را کاهش می دهد.

۱۰. لاغری و کاهش وزن

رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود، زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند.

۱۱. دیابت و قند خون

چربی های غیر اشباع موجود در زیتون با سرعت قابل توجهی سرعت جذب گلوکز خون را کاهش داده و با کاهش قند خون بالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیماری های کلیوی و آسیب های چشمی ناشی از دیابت را کاهش می دهند.

۱۲. فشار خون بالا

تحقیقات نشان داده که مصرف زیتون به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنلی موجود در آن به بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

اما فراموش نکنید که زیتون حاوی مقادیر بالای سدیم است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

۱۳. کلسترول خون و قلب

ترکیبات فنلی و اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در زیتون سیاه و سبز است، باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

ترکیبات فنلی همچنین انعطاف پذیری رگ های خونی را بیشتر کرده و از رسوب کلسترول در آن ها پیشگیری می کند.

۱۴. پوکی استخوان

تحقیقیات نشان داده که میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور های مدیترانه پایین تر از سایر کشور ها می باشد، محققان بر این باورند که ترکیبات فنلی موجود در زیتون به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

۱۵. سرطان

تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای ویتامین E، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی از جمله اسکالن و ترپنوئید ها و اسید اولئیک موجود در زیتون چرخه ی تکثیر سلول های سرطانی را مختل کرده و با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ و معده را کاهش می دهد.

۱۶. آلزایمر و پارکینسون

ترکیبات فنلی موجود در زیتون باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.

۱۷. درمان آلرژی فصلی

زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی با کاهش التهاب در ریه ها و کاهش تولید موکوس به درمان آلرژی فصلی کمک می کند.

۱۸. چشم

مقادیر قابل توجه ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت بینایی شده و احتمال ابتلا به  دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.

۱۹. درمان کم خونی

زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز شناخته می شوند. افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می کند.

همچنین بخوانید:   کالری شیر سویا چقدر است؟

۲۰ . کاهش درد آرتریت روماتوئید

تحقیقات نشان داده که یک ترکیب فنولی به نام اولئوکانتال در زیتون سیاه و سبز وجود دارد که مانند ایبوپروفن دارای خواص ضد درد و ضد التهابی قوی بوده و به درمان درد ناشی از آرتریت روماتوئید کمک می کند.

کاهش کلسترول

از مهمترین فواید زیتون سیاه می توان به خواص درمانی فراوان آن اشاره کرد. چربی موجود در زیتون سیاه چربی مضر نیست و می تواند کلسترول بد خون را پایین آورد. زیتون سیاه سرشار از ویتامین E می باشد و با خواص آنتی اکسیدانی که دارد می تواند با رادیکال های آزاد مبارزه و از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کند.

تقویت دستگاه گوارش

زیتون در تقویت دستگاه گوارش نقش مهمی دارد. دارای خواص سم زدایی و پاک کنندگی است. یکی از دلایلی که زیتون همراه غذا سرو می شود، اشتها آوری آن است. برای تاثیر بیشتر بهتر است که از زیتون پرورده همراه غذا استفاده شود. محققان دریافتند که خواص زیتون در کاهش وزن نقش مهمی دارد به همین دلیل به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود که از زیتون در رژیم غذایی روزانه شان استفاده کنند.

از دیگر فواید زیتون سیاه برای دستگاه گوارش، درمان یبوست است. به افرادی که معده حساس دارند و بعد از صرف غذا دچار یبوست می شوند توصیه می شود که از زیتون سیاه استفاده کنند.

تفاوت زیتون سیاه و زیتون سبز در چیست؟

در اینجا به سوالی می‌پردازیم که ممکن است ذهن بسیاری از شما را درگیر کرده باشد و آن این است که تفاوت زیتون سیاه با زیتون سبز در چیست؟ خب، همان طور که اشاره شد، هر دو زیتون سیاه و زیتون سبز از یک نوع و خانواده هستند. تنها چیزی که آن‌ها را متفاوت می‌سازد زمان چیدن آن‌ها است. زیتون‌های سبز را درست قبل از رسیدن و به صورت کال می‌چینند در حالی که زیتون‌های سیاه را به صورت رسیده برداشت می‌کنند یعنی می‌گذارند زیتون برسد و بعد به چیدن آن اقدام می‌کنند. زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل می‌شود و همین علت نامگذاری آن به «زیتون سیاه» است.

ارزش غذایی زیتون سیاه

پرسش بعدی درباره‌ی ارزش غذایی آن است، این که آیا مواد مغذی موجود در زیتون سیاه از زیتون سبز بیشتر است یا کمتر؟ حقیقت آن است که هر دو زیتون سیاه و سبز ارزش غذایی یکسانی دارند و سرشار از ویتامین C، آنتی اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها و پلی‌فنول‌ها، چندین ماده‌ی معدنی ضروری مانند آهن و مس هستند. برای اطلاع بیشتر از خواص زیتون سیاه به فهرستی که در ادامه می‌آید مراجعه کنید تا در این مورد دانش بیشتری کسب کنید و ببینید که آیا زیتون سیاه را انتخاب می‌کنید یا زیتون سبز هر چند هر دوی آن‌ها ارزش غذایی یکسانی دارند.

در ادامه مهمترین خواص زیتون سیاه برای سلامتی آمده است.

به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند

زیتون سیاه منبع خوبی از فیبر رژیمی است. هر ۱۰۰ گرم زیتون رسیده، ۳ گرم فیبر رژیمی دارد. مصرف مجاز روزانه فیبر رژیمی، ۳۸ گرم برای مردان و ۲۵ گرم برای زنان تا سن ۵۰ سال است. فیبر محلول می‌توان به کاهش کلسترول و گلوکز خون کمک کند و فیبر نامحلول، مدفوع را حجیم کرده و حرکت مواد در لوله گوارش را بهبود می‌بخشد. یک رژیم غذایی سرشار از فیبر رژیمی به حفظ سلامت روده‌ کمک می‌کند، قند خون بدن را کنترل می‌کند، وزن سالم بدن را حفظ می‌کند و کلسترول را پایین می‌آورد.

همچنین بخوانید:   کالری باقلا قاتق چقدر است؟

آهن سرشاری دارد

هر ۱۰۰ گرم زیتون رسیده، حدود ۳ میلی‌گرم آهن دارد. مصرف مجاز روزانه آهن برای مردان بزرگسال ۸ میلی‌گرم و برای زنان بزرگسال، ۱۸ میلی‌گرم است. بدن شما برای ساخت هموگلوبین و میوگلوبین – پروتئین‌های لازم برای انتقال اکسیژن – به آهن نیاز دارد. آهن، بخش تشکیل‌دهنده بسیاری از پروتئین‌های بدن است و به ساخت آدنوزین تری‌فسفات یا ATP – منبع اصلی انرژی بدن – کمک می‌کند.

واقعیت های غذایی زیتون

زیتون حاوی ۱۱۵ – ۱۴۵ کالری در هر(۱۰۰ گرم)، یا حدود ۵۹ کالری در هر۱۰ زیتون است.

واقعیت های غذایی برای ۱۰۰ گرم از زیتون های رسیده :

  • کالری:۱۱۵
  • آب:۸۰ %
  • پروتئین:۰.۸ گرم
  • کربوهیدرات:۶.۳ گرم
  • شکر:۰ گرم
  • فیبر:۳.۲ گرم
  • چربی:۱۰.۷ گرم
  • اشباع شده:۱.۴۲ گرم
  • چربی تک غیراشباع :۷.۸۹ گرم
  • چندغیراشباع:۰.۹۱ گرم

سوال بعدی در مورد ارزش های غذایی آن است، مواد مغذی زیتون سیاه بالاتر یا کم تر از زیتون سبز است؟ واقعیت این است که زیتون های سبز و زیتون های سیاه شامل مقادیر مغذی مشابهی هستند که غنی از فواید ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها مثل فلانوئید و پلی فنول ها، اولئوروپئین ،هیدروکسی تیروزول ،تیروزول،اسید اولانولیک ،کورستین و چندین مواد معدنی ضروری مثل آهن و مس هستند. اما صرفنظر از رنگ، بافت و طعم نیز کاملا متفاوت هستند. زیتون سبز بافت سفت تری دارد و طعم آن در مقایسه با زیتون های سیاه، تلخ است.

😋 هر ۱۰۰ گرم زیتون سیاه چه مقدار کالری دارد؟

🔥 هر ۱۰۰ گرم زیتون سیاه ۱۲۵ کالری دارد.

با چه میزان فعالیت ورزشی می توان کالری ۱۰۰ گرم زیتون سیاه را از بین برد؟

⏱️ با ۸ دقیقه دویدن با شدت متوسط

⏱️ با ۱۰ دقیقه فوتبال رقابتی

⏱️ با ۱۷ دقیقه پیاده روی

⏱️ با ۱۰ دقیقه شنا کرال سینه

⏱️ با ۱۰ دقیقه طناب زدن، با سرعت متوسط

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم زیتون سیاه

📏 هر ۱۰۰ گرم زیتون سیاه حاوی ۱۰ گرم چربی است.

📏 هر ۱۰۰ گرم زیتون سیاه حاوی ۶ گرم کربوهیدرات است.

😋 هر دو عدد زیتون سیاه چه مقدار کالری دارد؟

🔥 هر دو عدد زیتون سیاه ۹ کالری دارد.

با چه میزان فعالیت ورزشی می توان کالری دو عدد زیتون سیاه را از بین برد؟

⏱️ با ۱ دقیقه دویدن با شدت متوسط

⏱️ با ۱ دقیقه فوتبال رقابتی

⏱️ با ۱ دقیقه پیاده روی

⏱️ با ۱ دقیقه شنا کرال سینه

⏱️ با ۱ دقیقه طناب زدن، با سرعت متوسط

ارزش غذایی دو عدد زیتون سیاه

📏 هر دو عدد زیتون سیاه حاوی ۱ گرم چربی است.

📏 هر دو عدد زیتون سیاه حاوی ۱ گرم کربوهیدرات است.

مصلح زیتون سیاه چه خوراکی هایی هستند؟

مصلح های زیتون سیاه عبارتند از: سرکه انگور، مغز گردو، مغز بادام، عسل

این مطلب دارد بدون نظر

یک نظر بدهید